Nya lokaler för kommunarkivet

Publicerad 2019-11-05

Lösningen blir en arkivdepå i Upplands-Väsby de kommande åren. Dessutom finns nu en tidplan för hela kommunhusets utrymning.

– Lösningen för arkivet är särskilt viktig då det handlar om vårt demokratiska ansvar kring insyn i kommunens arbete. Nu blickar vi också framåt när det gäller nytt kommunhus, säger Ulrika Ornbrant, kommunalråd.

Avtalet för depålösning är på fyra år med möjlighet till förlängning. Planen är att hela arkivet ska vara flyttat under januari 2020.

– Det känns bra att vi nu har en hållbar lösning för arkivet och våra medarbetares arbetsmiljö. Vi kommer kunna lämna ut handlingar mer effektivt än idag. Nu kan vi också på allvar börja jobba med verksamhetsutveckling för arkivet, säger Per Ekegren, kansli- och utredningschef.

Tidplan för tömning av kommunhuset

Kommunstyrelsen har godkänt tidplanen för utrymningen enligt:

• Arkivet flyttas senast 31 december 2019.
  • Valnämndens förråd och överförmyndarnämndens arkiv flyttas senast 31 januari 2020.
  • Serverhallen flyttas senast 31 mars 2020.

Ny serverhall

Serverhallen kommer att flyttas till en modern flyttbar datahall som kommer innehålla allt som idag finns i kommunhuset.

Frågor?

Frågor om arkivet
Per Ekegren, kansli- och utredningschef
E-post: per.ekegren@enkoping.se