Så här kan du påverka

Vi ser synpunkter och klagomål som ett tillfälle för att bli bättre, så hör gärna av dig. Du kan också påverka genom att delta i medborgardialoger.

Skicka dina synpunkter till oss

Genom att fylla i något av våra formulär kan du enkelt skicka in synpunkter och klagomål till oss. Alla blir allmänna handlingar och diarieförs, vilket betyder att andra kan ta del av dem. Du kan välja att vara anonym. Fyll i så fall bara i de fält som du själv vill.

Klagomål och synpunkter

Om ditt ärende gäller en skola, förskola eller ett omvårdnadsboende ska du i första hand vända dig direkt till verksamheten. Om det inte finns möjlighet att prata med den verksamhet du är missnöjd med är du välkommen att fylla i formuläret nedan. Det gäller för alla typer av synpunkter utom störningar i miljön. Dina synpunkter skickas direkt till vårt kontaktcenter som antingen ger dig svar direkt eller skickar vidare formuläret till den avdelning det berör.

Felanmälan

Har du upptäckt en trasig gunga på en lekplats, är det en grop i en gång- eller cykelväg eller har du sett att en gatulampa inte lyser? När du vill höra av dig om något som har fungerat tidigare men som är trasigt nu kan du göra en felanmälan på nedan länk. Där får du några val utifrån vilken typ av fel du stött på.

Medborgarförslag

Du som är folkbokförd i Enköpings kommun har rätt att lämna medborgarförslag till kommunfullmäktige. Flera personer kan lämna in ett gemensamt förslag om alla är folkbokförda i Enköping. En förening eller företag kan inte lämna medborgarförslag.

Ett medborgarförslag kan handla om det som kommunen får bestämma över som till exempel parker, lekparker, idrottshallar eller om hur kommunen ska utvecklas.

Innan du skriver ett medborgarförslag är det bra att ta reda på så mycket fakta som möjligt. Kontakta gärna kommunen eller någon politiker för att få veta hur det fungerar idag, vilka beslut som redan är fattade och vad som planeras.

Läs mer i länken nedan. Det går bra att lämna förslaget på annat sätt också, på papper eller på e-post, men då är det viktigt att samma information finns med som i formuläret.