Liljegården

Antal platser:
49

Andel nöjda äldre:
Se länk till senaste kundundersökningen nedan.

Driftsform:
Offentlig

Huvudman:
Enköpings kommun

Adress:
Liljevägen 16, 749 60 Örsundsbro

Telefonnummer:
0171-62 73 50

Liljegården

Liljegårdens omvårdnadsboende ligger i Örsundsbro mellan Enköping och Uppsala. Här finns närhet till mataffär med post- och apoteksservice, frisör, vårdcentral, blomsterbutik och hantverksbutiker.

Boendet

Omvårdnadsboendet består av 49 lägenheter fördelat på tre enheter, Vallmon/Prästkragen, Gullvivan/Blåklinten och Solrosen. Alla lägenheter har kök eller kokmöjligheter samt toalett och dusch som man möblerar med egna möbler. Säng och madrass finns på plats när man flyttar in. Gemensamma utrymmen som mat- och allrum finns på varje enhet. All mat lagas på Liljegården. Finns det särskilda behov av annan mat ordnas det. På Liljegården finns en restaurang med uteplats som håller öppet för allmänheten under lunchtid. På Liljegården finns tillgång till frisör och fotvård.

Boendet är alltid bemannat med omvårdnadspersonal på varje enhet. Sjuksköterska finns på plats dagtid, måndag till fredag, därefter kallas joursköterska in vid behov. Husläkare kommer till Liljegården en till två gånger i veckan.

Alla som bor på Liljegården har en kontaktman bland personalen som hjälper till med omvårdnadsbehov, vardagssysslor och kontakten med anhöriga.

Aktiviteter

På Liljegårdens träffpunkt kan man delta i många olika aktiviteter som exempelvis kortspel, bingo, allsång, underhållning, gymnastik, promenader, gudstjänst, utflykter, ”gubbröra”, "tantröra", Liljegårdens dag, surströmmingsskiva, vinprovning. Träffpunkten är öppen vardagar för de boende och för de som fyllt 65 år och är bosatta i kommunen.

Så här tycker kunderna

Se resultat från senaste kundundersökning.