Nu öppnar Fjärdhundrabadet

Publicerad

Nu har Fjärdhundrabadet öppnat för säsongen. Nytt för i år är en ny reningsanläggning och att badet nu är kontantfritt.

Nytt för säsongen är att Fjärhundrabadet har fått en ny reningsanläggning och att badet är kontantfritt. På badet finns skyltar för att informera badgästerna om folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd samt hur många som får vistas i omklädningsrum enligt pandemilagen.

Kontantfritt på Fjärdhundrabadet


En nyhet för i år är att Fjärdhundrabadet nu är en kontantfri anläggning. Anledningen till att badet är kontantfritt är att öka säkerheten för personalen men även för att det minskar kostnaderna för kontanthanteringen. Det går att betala med kort och swish på Fjärdhundrabadet.

Ett hållbart bad med ny reningsanläggning ska motverka driftstopp

Arbetet med att renovera och förbättra Fjärdhundrabadet fortsätter. Sammantaget har badet renoverats för 20 miljoner kronor de senaste åren.

– Det känns bra att samma år som vi inviger Pepparrotsbadet så moderniserar vi Fjärdhundrabadet så att rening och kapaciteten ökar. Detta gör att ännu fler kan bada i sommar och framöver, säger Tomas Rådkvist (MP), ordförande i Tekniska nämnden.

Hållbarheten är viktig vid alla renoveringar, även vid Fjärdhundrabadet.

– Förutom ny reningsanläggning har vi sedan tidigare luft- och vattenvärmepumpar som återvinner värme. En av dem ska bytas i juni. Vi har också solfångare som hjälper till med uppvärmningen, säger Stig Lillsjö, projektledare.

Renoveringarna skapar bättre förutsättningar för verksamheten på badet.

– Med den nya vattenreningen får vi en ökad kapacitet att ta emot fler badgäster och ändå hålla bra kvalité på vattnet. Vi hälsar alla varmt välkomna till Fjärdhundrabadet i sommar, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef för Idrott & fritid.

Mer information

Vill du veta mer om priser och öppettiderl kan du besöka Fjärdhundrabadets webbplats.

Besök Fjärdhundrabadets webbplats

Bild på bassäng på Fjärdhundrabadet.