Så anpassar kommunen verksam­heten utifrån nya restrik­tioner

Publicerad 2020-11-20

Kultur-, fritids- och idrottsverksamheten anpassas utifrån de skärpta allmänna råden och nya restriktioner från regeringen.

Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Uppsala län fortsätter att gälla och snart kommer regeringens beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare att börja gälla. Det är den nya normen för hela samhället, förmedlade statsministern Stefan Löfven under presskonferensen 16 november.

Med anledning av detta anpassar upplevelseförvaltningen sina verksamheter inom kultur, turism, idrott och fritid.

– Det är inte ett lätt beslut att stänga verksamheter som vi vet betyder mycket för många, men det rådande läget gör det nödvändigt, säger Jonas Nyström, förvaltningschef på Upplevelseförvaltningen.

Kommunen anpassar verksamheten

Enköpings kommun anpassar verksamheten utifrån de nya restriktionerna, fler anpassningar än vad som presenteras här kan komma beroende på de riskanalyser som genomförs. Men kommunen kommer hela tiden att utöva sitt ordinarie myndighetsuppdrag.

– Situationen är allvarlig och vi behöver alla göra vad vi kan för att hejda smittspridningen. Du som inte kan arbeta hemifrån måste tänka extra mycket på de restriktioner och rekommendationer som finns. Tack för att du tar ditt ansvar och gör ditt bästa, säger kommundirektör Ulrika K Jansson.

Förändringar inom kultur och turism

 • Biblioteken fortsätter att hålla öppet, men med en begränsning om max åtta personer samtidigt i lokalen. Arrangemang ställs in. Detta gäller från den 24 november.
 • Bokbuss kör enligt ordinarie tur med anpassningar utifrån restriktioner
 • Kultur och konst ställer in samtliga arrangemang.
 • Kulturskolan fortsätter att bedriva enskild undervisning. Gruppundervisning och arrangemang ställs in.
 • Fritidsgårdarna stänger tillfälligt över helgen 21-22 november, för att till den 24 november anpassa verksamhetens uppdrag utifrån de nya restriktionerna.
 • Museet håller öppet, men med max åtta personer inklusive personal. Gruppvisningar och arrangemang ställs in. Detta gäller från den 24 november.

Förändringar inom idrott och fritid

 • I ishallen är allmänhetens åkning inställd sedan den 17 november. Verksamhet för barn födda 2005 och senare fortsätter.
 • I idrottshallarna fortsätter verksamhet för barn födda 2005 och senare.
 • Undantag för elitidrott med pågående serier eller särskilda behov.
 • Simhallen stängs 22 november med undantag för simträning och simundervisning för barn födda 2005 och senare. Personer med stort vårdbehov och läkarintyg kan erbjudas tider i rehabbassängen. Kontakt tas då med lokalbokningen.
 • Actic, gymmet i idrottshuset, fortsätter ha öppet men med en begränsning om max åtta personer samtidigt i lokalen.

Vid frågor, kontakta:

Kontakta respektive verksamhet om du har frågor. Du kan ringa eller mejla till kommunens kontaktcenter, så hjälper de dig fram till rätt person att prata med.

Telefonnummer till kontaktcenter: 0171-62 50 00
Mejl till kontaktcenter: kommunen@enkoping.se

Illustration med texten "Läget är allvarligt – följ restriktionerna".