Evene­mang

I kommunen arrangeras det evenemang för barn och unga, natur-, idrott- och kulturintresserade. Du kan själv skapa ett evenemang som sedan publiceras på vår webbplats, upplevenkoping.se.

Enköping har en lång tradition av olika kulturevenemang, naturevenemang, idrottsevenemang och evenemang för barn och unga. Kommunen är arrangör för flera av dem och ibland är kommunen med som en viktig samarbetspart.

Varje år arrangerar Enköpings kommun och föreningslivet idrottsevenemang som exempelvis Öppna veckan, där du gratis kan prova på olika aktiviteter.  

Trädgårdsdagen är kommunens mest populära naturevenemang. Den återkommer den första lördagen i september varje år.

Du kan tipsa kommunen om evenemang du själv arrangerar eller vet att nån annan arrangerar.

Vanliga frågor

​Enköpings kommun delar ut ett kulturstipendier á 30 000 kronor till föreningar, sammanslutningar eller personer som utför, och utfört, värdefulla insatser för kulturens utveckling i Enköping. Kommunen delar också ut två stipendier á 5 000 kronor riktade till barn och unga i åldrarna 7 till 20 år. Just nu kan du inte söka stipendium men vi kommer på denna sida meddela när du kan.

​Är du med och arrangerar ett evenemang kan du tipsa Enköpings kommun om det. Tipset kan då publiceras på webbplatsen. Du hittar formuläret för att tipsa om evenemang på webbplatsen Upplev Enköping

Fördjupning

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?