Nationaldagen och medborgar­skaps­ceremoni

Enköpings kommun arrangerar ett festligt national­dagsfirande den 6 juni varje år. Det är en dag som ska förmedla glädje, gemenskap, stolthet och hopp.

Bild på försvarsmaktens musikkår som uppträder.

Nationaldagsfirande i Enköping

Nationaldagsfirandet ska uppmärksamma vårt land och alla som bor här. Det är en dag som bygger på vår gemensamma värdegrund: demokrati, rättvisa, yttrandefrihet, allas lika rätt oavsett religion eller ursprung och fred och frihet.

Enligt tradition genomförs nationaldagsfirande i Skolparken med start på Stora torget i Enköping. Nationaldagen innehåller högtidstal, musik och sång. Evenemanget är tillgängligt och öppet för alla med fri entré. Enköpings kommuns nya medborgare är hedersgäster. Välkommen att fira nationaldagen med oss.

Nationaldagsfirande runt om i Enköping

Arrangerar du eller känner du till något annat nationaldagsfirande i Enköping? Då kan du skicka in ditt tips till kommunens evenemangskalendern.

Medborgarskaps­ceremoni

Enköpings kommun välkomnar varje år nyblivna svenska medborgare som bor i Enköping till en ceremoni. Medborgarskapsceremonin äger rum på Sveriges nationaldag den 6 juni. Sedan 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som blivit svenska medborgare under året. 

Upplevelseförvaltningen ansvarar för att arrangera Enköpings kommuns medborgarskapsceremoni varje år.

Så görs inbjudningarna till ceremonin

Den som blir svensk medborgare ett år bjuds in till ceremonin den 6 juni året efter. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Information om vilka som ska bjudas in får kommunen från Skatteverkets folkbokföring.

Relaterad information