Lekplatser

Lekplatser är till för att barn i alla åldrar ska kunna leka och träffa varandra.

Enköping har många lekplatser för barn i olika åldrar och med olika intressen. För de mindre barnen ska det finnas lekplatser i närheten där barnet bor. Det ska också finnas en större lekplats i de olika stadsdelarna eller i tätorterna utanför staden. De största och mest välkända lekplatserna är tänkta som utflyktsmål för hela familjen.

De flesta lekplatser ansvarar kommunen för. Det kan också finnas lekplatser som din bostadsrättsförening eller samfällighet har ansvar för.

Vanliga frågor

​Det finns fyra större lekplatser som riktar sig till barn i alla åldrar. Det är Öriket, Sämskarbogatans lekplats i Romberga, Skeppets lekplats i Gånsta och Åkersholme nära Bergvretenskolan. Du hittar dem på knappen "hitta lekplatser".

Vad bra att du har sett det. Anmäl det till oss så kan vi komma och ordna det som blivit fel.

Lekplatserna är av olika ålder och kvalitet. Därför ser vi regelbundet över hur lekplatserna i kommunen ser ut. Då tittar vi på om de är säkra och om de fungerar som ett trevligt ställe att träffas och leka på. Vi är noga med att det ska finnas lekplatser för barn i alla åldrar. Vi vill att de små barnen ska kunna gå till en lekplats i närheten där de bor. Det ska också finnas lekplatser för olika åldrar spritt på olika ställen i kommunen.

Material och utrustning som är i bra skick försöker vi återanvända.

Fördjupning

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?