SommarBizniz

I SommarBizniz får du som går i grundskolans årskurs 9 eller på gymnasiets årskurs 1 eller 2 möjlighet att driva ett företag med hjälp av kommunen.

Viktiga datum

SommarBizniz startar i juni och håller på till och med juli. Under den här tiden är det viktigt att du är närvarande och inte reser bort eller är med i ferieskola.

Så ansöker du

Ansöka genom att maila till ann.bargard@enkoping.se. Skicka din ansökan så snart som möjligt.

Kostnad

Det kostar ingenting att delta i SommarBizniz.

Vecka 1, utbildning

Vi startar SommarBizniz med en veckas blixtutbildning. Här arbetar vi fram en grund för ditt företag. Du får hjälp med att ta fram affärsidé, budget, och lär dig om försäljning och mycket annat. Proffs från näringsliv och skola ger tips och berättar om sina allra bästa metoder för att nå framgång. Steg för steg utvecklar du ett företag att vara stolt över.

På schemat står bland annat:

  • Idé-generering
  • Marknadsföring
  • Affärsplan som verktyg
  • Försäljning
  • Budget

I slutet av veckan får du presentera ditt företag och ta emot konstruktiva förslag på hur du ska lyckas så bra som möjligt. Därefter får du ett startkapital som är några tusen kronor per person.

Vecka 2-4, driva företag

Den andra, tredje och fjärde veckan händer det roliga! Nu arbetar du hårt för att driva ditt företag. Under alla veckor får du råd och stöd från våra mentorer.

Avslutning

I juli avslutar vi SommarBizniz. Du får då hjälp att stänga företagets bankkonto. Vi träffas för att dela erfarenheter och summera resultaten.

Frågor

Har du några frågor om SommarBizniz kan du ringa Ann Bärgård på Arbetsmarknadsenheten. Hon har telefonnummer 0171-62 59 80.

Fika i Fart var ett av de företag som bildades genom SommarBizniz en tidigare sommar.