Sommarjobb

Sommarjobb är ett tillfälligt arbete under sommaren för ungdomar.

Du som går i grundskolans årskurs 9 eller gymnasiets årskurs 1 eller 2 och är skriven i Enköpings kommun kan söka kommunens sommarjobb.​ Du måste fylla 16 år det första året du söker.

Sommarjobben finns inom kommunens verksamheter och hos ideella föreningar. Vår målsättning är att ge ungdomarna arbete i tre veckor.

Ansökningsperioden för sommarjobb 2021 är mellan 8 januari och 7 februari.

Är du företagare och kan erbjuda ungdomar sommarjobb fyller du i en intresseanmälan. Med företagare menar vi kommunal verksamhet.

Hitta på sidan

OBS! På grund av corona är SommarBizniz inställt 2020.

I SommarBizniz får du som går i grundskolans årskurs 9 eller på gymnasiets årskurs 1 eller 2 möjlighet att driva ett företag med hjälp av kommunen.

Datum och kostnader

SommarBizniz startar torsdag 13 juni och håller på fram till och med torsdag 11 juli. Under den här tiden är det viktigt att du är närvarande och inte reser bort, inte har ett annat sommarjobb eller deltar i sommarskola.

Det kostar ingenting att delta i SommarBizniz. Du kommer att få ett startkapital på 4000 kronor. De pengar du tjänar i företaget får du behålla själv.

Upplägg för utbildningen

Den första veckan startar SommarBizniz med en veckas blixtutbildning. Här arbetar vi fram en grund för ditt företag. Du får hjälp med att ta fram affärsidé, budget, och lär dig om försäljning och mycket annat. Proffs från näringsliv och skola ger tips och berättar om sina allra bästa metoder för att nå framgång. Steg för steg utvecklar du ett företag att vara stolt över.

På schemat står bland annat:

  • Idé-generering
  • Marknadsföring
  • Affärsplan som verktyg
  • Försäljning
  • Budget

I slutet av veckan får du presentera ditt företag och ta emot konstruktiva förslag på hur du ska lyckas så bra som möjligt. Därefter får du ett startkapital som är 4 000 kronor per person.

Den andra, tredje och fjärde veckan händer det roliga! Nu arbetar du hårt för att driva ditt företag. Under alla veckor får du råd och stöd från våra mentorer.

Avslutning

I juli avslutar vi SommarBizniz. Du får då hjälp att stänga företagets bankkonto. Vi träffas för att dela erfarenheter och summera resultaten. Efter veckorna med SommarBizniz finns möjligheten att fortsätta att driva ditt företag, om du vill.

Frågor

Har du några frågor om SommarBizniz kan du ringa Ann Bärgård på Arbetsmarknadsenheten.

Tel: 0171-62 59 80