SommarBizniz

Genom SommarBizniz får du som går i grundskolans årskurs 9 eller på gymnasiets årskurs 1 eller 2 möjlighet att driva ett företag under sommaren med hjälp av kommunen.

Torsdag 13 juni startar SommarBizniz. Du utrustas med kunskap om att starta och driva företag och får sedan ett startkapital på 4 000 kronor. Med vägledning av kunniga mentorer får du sedan prova på att vara egen företagare fram till och med torsdag 11 juli.

Vanliga frågor

Hur ansöker jag?

Ansöka genom att maila dina kontaktuppgifter till sommarbizniz@enkoping.se. Skicka din ansökan så snart som möjligt. Ansök ensam eller i grupp. Gruppen får innehålla max fem personer. Skriv namn på alla deltagare i din ansökan.

Vilka datum är SommarBizniz 2019?

SommarBizniz startar torsdag 13 juni och håller på fram till och med torsdag 11 juli. Under den här tiden är det viktigt att du är närvarande och inte reser bort, inte har ett annat sommarjobb eller deltar i sommarskola.

Hur ser upplägget av SommarBizniz ut?

Vecka 1, utbildning

Vi startar SommarBizniz med en veckas utbildning. Här arbetar vi fram en grund för ditt företag. Du får hjälp med att ta fram affärsidé, budget, och lär dig om försäljning och mycket annat. Experter från företag och skola ger tips och berättar om sina allra bästa metoder för att nå framgång. Steg för steg utvecklar du ett företag att vara stolt över.

På schemat står bland annat:

  • Företagsidé
  • Marknadsföring
  • Affärsplan
  • Försäljning
  • Budget.

I slutet av veckan får du presentera ditt företag och ta emot konstruktiva förslag på hur du ska lyckas så bra som möjligt. Därefter får du ett startkapital som är 4 000 kronor per person.

Vecka 2–4, driva företag

Den andra, tredje och fjärde veckan händer det roliga! Nu arbetar du hårt för att driva ditt företag. Under alla veckor får du råd och stöd från våra mentorer.

Avslutning
Efter veckorna med SommarBizniz finns möjligheten att fortsätta att driva ditt företag, om du vill.

Fördjupning