Högskola och universitet

Svenska högskolor och universitet erbjuder en mängd utbildnings­program och fristående kurser. All utbildning består av kurser som vanligtvis omfattar mellan 7,5 och 30 högskolepoäng.

I Enköpings kommun finns varken högskola eller universitet. Skolor i närheten är Mälardalens högskola i Västerås/Eskilstuna, Uppsala universitet och Stockholms universitet. Det finns även möjlighet till utbildning på distans. Du kan läsa mer om universitets- och högskolestudier på studera.nu.

Vanliga frågor

För dig som studerar är det ingen större skillnad. Många utbildningar finns på både högskola och universitet. Skillnaden handlar om rätten att utfärda examen på forskarutbildningsnivå.

Det universitet som ligger närmast Enköping är Uppsala universitet och den närmaste högskolan är Mälardalens högskola i Västerås.

​För att kunna studera på högskolan eller universitetet behöver du ha grundläggande behörighet. Den kan du till exempel skaffa dig genom fullständigt betyg från gymnasieskola, gymnasieexamen, komvux eller folkhögskola.

Fördjupning

Mer om högskola och universitet på externa webbplatser

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?