Folk­hög­skola

Folkhögskola är en studieform för vuxna över 18 år. Du studerar i mindre grupper och mycket lärande sker i temastudier och projektarbeten.

Det finns över 150 folkhögskolor i Sverige men ingen folkhögskola i Enköpings kommun. 

De folkhögskolor som finns i närheten är Biskops Arnö Nordens folkhögskola, Västerås folkhögskola, Tärna folkhögskola, Wiks folkhögskola och Uppsala folkhögskola. Det finns även möjlighet till utbildning på distans.

Vanliga frågor

Vilka olika kurser finns det?

De olika kurserna på folkhögskolan är behörighetsgivande/allmän kurs, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser och korta kurser/sommarkurser.

Hur ansöker jag?

Du ansöker direkt till den folkhögskola du vill gå på. Kontakta skolan för att ta reda på hur du ska göra och vad ansökan ska innehålla. Söker du kurser på flera folkhögskolor måste du skicka en ansökan till varje skola. Varje folkhögskola ansvarar för sin egen antagning. Det finns alltså inte någon central antagningsenhet.

När är sista datum att ansöka?

De olika folkhögskolorna har olika ansökningsdatum och kurserna startar också på olika datum. På folkhögskolornas gemensamma webbplats hittar du information om när sista ansökningsdatum är och när kursen startar.

Fördjupning