Natt- och helg­verk­samhet

Natt- och helgverksamheten är till för barn i åldern 1–12 år som har behov av omsorg på kvällar, nätter eller helger.

Om du behöver barnomsorg på kvällar, nätter eller helger ska du ansöka om en­ plats på Nattugglan. Nattugglan är öppen dygnet runt. Du kan bara få plats på Nattugglan om barnets eventuella andra vårdnadshavare också arbetar obekväm arbetstid.

Det är inget krav för kommuner att erbjuda natt- och helgverksamhet, så kallat nattis. Därför finns det inga garantier för hur snabbt ditt barn kan få plats på Nattugglan.

När du ansöker om plats i natt- och helgverksamheten måste du lämna ett arbetsgivarintyg och ett arbetsschema med din ansökan. Läs mer under ansök.

I Enköpings kommun finns endast kommunal natt- och helgverksamhet. 

Vanliga frågor

​Förskolebarn som har behov av omsorg på kvällar, nätter eller helger har sin placering på Sagogrändens förskola. De samarbetar med Nattugglan för att kunna erbjuda omsorg dygnet runt.

​Skolbarn är välkomna efter klockan 17.00 på vardagar och alla tider på helger. Skolbarn som har behov av omsorg efter skolans slut är på sin skolas fritidshem fram till klockan 17.00.

​När det finns en plats får du meddelande via sms, e-post eller brev. Det beror på vilka kontaktuppgifter du har lämnat när du ansökte om plats.

Fördjupning

Relaterade sidor till natt- och helgverksamhet

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?