Gånsta förskola evakueras på grund av bristande inomhusmiljö

Publicerad

Gånsta förskola kommer evakueras medan förskolans lokaler renoveras. Det på grund av en provtagning som visat att förskolans inomhusmiljö har brister.

Alla alternativ för lämpliga lokaler har övervägts och utbildningsförvaltningen har beslutat att en del av förskolan evakueras till Enavallens förskola, och en del av förskolan till öppna förskolans lokaler vid Enögla förskola.

Den del som flyttar till öppna förskolan kommer att vara där fram till sommaren. I augusti, om förskolan fortfarande är evakuerad då, kommer dessa barn och pedagoger att få flytta in i Petterslunds förskola. Det kan också bli så att några barn och pedagoger behöver flytta till Petterslund från Enavallens förskola till hösten.

Lediga lokaler

Öppna förskolan är utomhus under pandemin och därför kan deras lokaler användas fram till sommaren. Enavallens förskola är tom och Petterslunds förskola kommer att bli tom till hösten då verksamheten flyttar in i Korsängens nybyggda förskola. Både Enavallen och Petterslund avvecklades av organisatoriska skäl och inte på grund av osunda lokaler. De får tjänstgöra som evakueringsförskolor så länge som det behövs.

Flytten sker 7 och 13 april

Flytten till öppna förskolans lokaler sker 7 april och inflytt på Enavallens förskola sker 13 april.

Foto på Gånsta förskola

Foto: Per Groth