Pressträff för presentation av idéträdgårdarna 2021

Publicerad

I fredags höll trädgårdsmästareleverna pressträff för att presentera sina idéträdgårdar för 2021.

I snålblåst med ömsom sol ömsom moln fick vi i fredags ta del att träsgårdsmästarelevernas visioner kring idéträdgårdarna. Det var alltså några få av Yrkeshögskolans avgångselever som visade upp sitt examensarbete, eller i alla fall planen för examensarbetet. I publiken var det ett par reportrar, en lärare och fyra åhörare. Trots pandemirestriktioner med avståndstagande lyckades eleverna förmedla sina tankar och planer på ett sådant övertygande sätt att vi alla nu längtar till juni när det är invigning.

Årets tema

Varje år planerar och genomför trädgårdsmästareleverna sina trädgårdsvisioner på bestämda teman. Årets tema är ”Välbefinnande i det gröna”. I och med pandemin har uteliv och trädgård blivit betydligt viktigare för många och det vill eleverna fånga. Varje grupp har utifrån huvudtemat skapat en trädgård. De olika trädgårdarna som ni kommer att få se är:

  • Energi på upptäcktsfärden
  • Återhämtning i skogen
  • Gemenskap på mötesplatsen
  • Läkning i örtagården
  • Avslappning i andrummet

Nytt för i år

Nytt för i år är att små smakprov av alla dessa trädgårdar kommer att visas på torget i form av planteringar som ska syfta till att locka besökare ner till Drömparken.

Arbetet startade i höstas och trädgårdarna har invigning 23 juni, sedan finns de att beskåda fram till oktober.

Foto på trädgårdsmästarelev som visar en skiss