Fordons- och transportprogrammet har flyttat in i nya lokaler

Publicerad

Under måndagen invigde fordons- och transportprogrammet på Westerlundska gymnasiet sina nya lokaler på Kaptensgatan 17.

I strålande solsken klipptes ett ceremoniellt band utanför lokalerna på Kaptensgatan, där gymnasieeleverna på fordons- och transportprogrammet ska ha sina praktiska lektioner.

Programmet flyttar ut från sina tidigare lokaler i F-huset på Westerlundska gymnasiet, som i vår blir först ut att rivas för att ge plats åt den nya gymnasieskolan.

Elever och lärare har hjälpts åt

Innan bandet klipptes passade programrektor Martina Ericson på att tacka alla lärare och elever som dragit ett stort lass för att få klart flytten, som skett under de senaste veckorna.

– Ni har planerat, organiserat och genomfört det här utomordentligt bra. Utan er hade det här inte fungerat, sade Martina Ericson.

Utbildar framtidens fordonstekniker

Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mats Flodin var den som förklarade lokalerna invigda. Han pekade på att fordons- och transportprogrammets flytt från F-huset är ett tidigt avstamp i det stora projektet kring ett nytt gymnasium. Han lyfte även fram hur de nya lokalerna kan bidra till att utbilda framtidens fordonstekniker.

– Kanske kan de här nya lokalerna bidra till att höja intresset för att utbilda sig inom fordonsteknik, sade Mats Flodin.

I de nya lokalerna kommer alla fordons- och transportprogrammets tre inriktningar hålla hus: karosseri och lackering, lastbil och mobila maskiner, samt personbil.

Foto på när invigningsbandet klipps.

Fordons- och transportprogrammets nya lokaler ligger på Kaptensgatan 17. Foto: Oskar Bernövall.