Ny upphandling inledd för nytt kommunhus

Som planerat inledde Enköpings kommun den 1 juli en ny hyresvärdsupphandling för att hitta en privat fastighetsägare att hyra ett nytt kommunhus av. Den här gången med nya förutsättningar för önskat område och med möjlighet att köpa en kommunal fastighet.

– Vi känner oss hoppfulla att de nya förutsättningarna ska göra att vi hittar aktören som vill bygga vårt nya kommunhus, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör.

De nya förutsättningarna

Enköpings kommun vill hyra en fastighet i centrala Enköping. I den nya hyresvärdsupphandlingen har området utvidgats där kommunen vill att fastigheten ska ligga. Den ska ligga inom 600 meter från Stora Torget.

Nytt är också att det är möjligt att köpa del fastigheten där det gamla kommunhuset håller på att rivas, för att bygga det nya kommunhuset där.

Hållbarhetskraven har fått ett större fokus jämfört med tidigare. Aktören ska ha en beslutad hållbarhetspolicy och byggnaden ska kvalitetssäkras enligt ett system för miljöcertifiering.

Är du den nya aktören?

Läs mer och anmäl ditt intresse i kommunens upphandlingsverktyg som finns på vår webbplats. Inbjudan är öppen mellan den 1 juli och den 14 september.

De aktörer som går vidare till nästa skede kommer under slutet av året att få vara med om en så kallad dialogbaserad förhandling om utformning och villkor för förhyrningen. I mars 2023 räknar kommunstyrelsen med att ta beslut om hyresvärd och hyresavtal.

Tidigare nyhet

Kontakta oss vid frågor

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss:

Om projektet:

Johan Dietmann, projektledare
Telefon: 073-275 33 94
Mejl: johan.dietmann.e@enkoping.se

Om upphandlingen:

Frågor om hyresvärdsupphandlingen hanteras först när den annonserats. Det sker i fråga-svar-funktionen i kommunens upphandlingsverktyg på webbplatsen.

Övergripande:

Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör
Telefon: 0171-62 62 86
Mejl: hannu.hogberg@enkoping.se

Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0171-62 62 11
Mejl: peter.book@politiker.enkoping.se