Ny upphandling för nytt kommunhus

Publicerad

Den 1 juli planerar Enköpings kommun att inleda en ny hyresvärdsupphandling för att hitta en aktör som vill vara med och skapa framtidens kommunhus. Den här gången med nya förutsättningar som öppnar upp för att fler aktörer ska kunna lämna anbud.

– Vi fick avsluta den tidigare hyresvärdsupphandlingen för att vi fick in för få anbud. Nu inleder vi en ny hyresvärdsupphandling med nya förutsättningar. Vi hoppas att fler aktörer ska ha möjlighet att lämna anbud, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör.

Enköpings kommun söker en privat fastighetsägare för att hyra ett nytt kommunhus i centrala Enköping. I hyresvärdsupphandlingen bjuder kommunen in aktörer inom fastighetsutveckling och förvaltning att anmäla sitt intresse. Fastighetsägaren ska projektutveckla, bygga och äga lokalerna. Målet är att inflyttning ska kunna ske 2025.

Är du den nya aktören?

Läs mer och anmäl ditt intresse i kommunens upphandlingsverktyg som finns på vår webbplats. Inbjudan planeras vara öppen mellan den 1 juli och den 14 september.

För att kunna anmäla dig krävs det att du har en centralt belägen fastighet i Enköping eller är beredd att förvärva en. De aktörer som går vidare till nästa skede kommer under slutet av året att få vara med om en så kallad dialogbaserad förhandling om utformning och villkor för förhyrningen.

I mars 2023 räknar kommunstyrelsen med att ta beslut om hyresvärd och hyresavtal.

Handlar om mer än bara ett nytt kommunhus

– Precis som tidigare handlar det om mer än bara ett nytt kommunhus. Visionen är att ett samlat kommunhus ska ge oss en attraktiv, modern arbetsmiljö och nya arbetssätt. Samtidigt ska det också bidra till en levande stadskärna och underlätta för invånare, företag och föreningar i kontakten med oss, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör.

– Viktigt är också en hållbar stadsutveckling. Vi vill att det nya kommunhuset ska bidra till klimatomställningen genom ett hållbart byggande. Ambitionen är att bidra till klimatsmart resande och folkhälsan, säger Hannu Högberg avslutningsvis.

Kontakta oss vid frågor

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss:

Om projektet:

Johan Dietmann, projektledare
Telefon: 073-275 33 94
Mejl: johan.dietmann.e@enkoping.se

Åsa Svedjetun, kontaktperson hyresvärdsupphandling
Telefon: 070–342 22 55
Mejl: asa.svedjetun.e@enkoping.se

Om upphandlingen:

Frågor om hyresvärdsupphandlingen hanteras först när den annonserats. Det sker i fråga-svar-funktionen i kommunens upphandlingsverktyg på webbplatsen.

Övergripande:

Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör
Telefon: 0171-62 62 86
Mejl: hannu.hogberg@enkoping.se

Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0171-62 62 11
Mejl: peter.book@politiker.enkoping.se