Nytt kring det tillfälliga förbudet mot servering av alkoholdrycker

Publicerad

Restauranger måste utrymmas klockan 20.30 men får återöppnas klockan 21.30.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med ett förtydligande om det tillfälliga förbudet mot servering av alkoholdrycker och kravet på att lokalerna måste utrymmas klockan 20.30 efter serveringstidens slut.

Från och med den 18 februari 2021 måste alla restauranger med serveringstillstånd i Enköpings kommun utrymma lokalerna senast klockan 20.30. Som restaurangägare får du efter att ha utrymt lokalen återöppna klockan 21.30 för att servera mat, lättdrycker och folköl. Det har Enköpings kommun beslutat efter Folkhälsomyndighetens förtydligande.

Om du vill återöppna din restaurang för servering av mat, lättdrycker och folköl klockan 21.30 måste du anmäla det till kommunen.

Vi har i en pressinformation den 5 februari 2021 meddelat att Enköpings kommun beslutat att restauranger med serveringstillstånd inte behövde utrymma lokalerna klockan 20.30, utan att gästerna kunde sitta kvar i lokalen fram till klockan 21.30 så länge ingen alkohol serverades. Det gäller alltså inte längre.

Rumsservering och servering ur minibarer på hotellrum omfattas inte av förbudet. De verksamheter som bara har folkölsservering omfattas inte heller.