Fjärdhundra­badet öppnar 15 maj

Publicerad 2020-05-13

Badsäsongen kan nu inledas när Fjärd­hundrabadet öppnar portarna för bad­gäster.

Med nya vattenledningar, godkända vattenprover och glada vädergudar kan bad­sugna inleda badsäsongen. På badet har man också gjort anpassningar för
att gästerna ska kunna följa folkmyndigheternas råd om att hålla avstånd.

– Vi har plexiglas, streck i marken och möjlighet att öppna upp fler kassor om det blir för långa köer vid kiosken, säger Jimmy Wiltfalk, enhetschef för badet.

– Det här är en ny situation för oss och vi följer utvecklingen på plats. Vi kommer också kunna göra fler anpassningar under säsongen om vi ser ett behov av det.

Svar från Folkhälso­myndigheten

Kommunen har fått besked från Folkhälsomyndigheten om att polisens förbud mot att fler än 50 personer samlas inte gäller för utomhusbad. Det kan däremot komma särskilda rekommendationer längre fram.

Kommunen uppmanar besökarna att följa Folkhälsomyndighetens råd om att hålla god handhygien och inte besöka badet om man har förkylningssymptom.

Vi fortsätter att förbättra badet

Arbetet med att renovera och förbättra Fjärdhundrabadet fortsätter. Utomhusbadet har de senaste åren fått nya solpaneler och nya vattenledningar.

– Vi har ett långsiktigt arbete för att förstärka driftssäkerheten på badet. Samtidigt behöver man komma ihåg att det är en gammal anläggning och därmed kan en del oförutsedda saker inträffa, säger Stig Lillsjö, fastighetsförvaltare.

Under hösten kommer kommunen installera ett nytt reningsverk för att kunna hålla badet i drift i ytterligare flera år. Det ska vara klart till öppningen 2021.

Vid frågor, kontakta:

Fastighetsprojekt och renoveringar
Stig Lillsjö, fastighetsförvaltare
Telefon: 0171-62 65 75

Badverksamheten
Jimmy Wiltfalk, enhetschef
Telefon: 0171-62 64 49

Enköping