Informationsträffar om eget avlopp

Enköpings kommun erbjuder digitala informationsträffar om eget avlopp. På denna sida hittar du länk till träffarna och informationsmaterial om eget avlopp.

Digitala informations­träffar

Välkommen till en av våra digitala informationsträffar om eget avlopp. Träffarna sker via Microsoft Teams och det är gratis att delta. Under träffarna kommer vi på miljöavdelningen hålla en presentation på cirka 30 minuter och efteråt finns det möjlighet att ställa frågor. Du väljer den träff som passar bäst för dig och du behöver inte anmäla dig i förväg.

  • Tisdag den 1 juni klockan 18.00.
  • Onsdag den 2 juni klockan 15.00.

Det går att ansluta till teamsmötet 30 minuter innan utsatt tid. Vi rekommenderar att du ansluter i god tid och kontrollerar att du har fungerande ljud och bild.

För dig som inte kan delta på någon informationsträff kommer en inspelad version finnas tillgänglig senare på denna webbsida.

Du är också välkommen att ringa oss om du har frågor.

Kontakta miljöavdelningen via kommunens kontaktcenter

Var med på en informations­träff

Klicka på någon av länkarna nedanför för att vara med på informationsträff.

Bra att veta om Microsoft Teams

Informations­material

Här hittar du informationsmaterial om eget avlopp. Vill du hellre ha informationsmaterialet hemskickat i pappersformat kan du höra av dig till kommunens kontaktcenter.

Kontakta Enköpings kommuns kontaktcenter

Alla länkar nedanför öppnas i en ny flik.

Varför vi håller i informations­träffar

Det finns många fastigheter med eget avlopp som inte uppfyller miljöbalkens krav på rening av avloppsvattnet. Under våren inventerar vi på miljö- och byggnadsförvaltningen avlopp i ett område kring Ryssjön och vidare längs Lillån, ned mot Alstasjön.

Fastighetsägare som behöver åtgärda sina avloppsanläggningar fick tidigare information om att vi skulle hålla fysiska informationsträffar utomhus i maj. På grund av pandemin och läget i Uppsala län har vi tyvärr kommit fram till att vi inte kan arrangera sådana träffar och därför blir det digitalt istället.