Otto och Linnea

Varför valde du Teknikprogrammet (TEAM)?

Linnea: De intressanta och varierande kurserna fick mig att välja TEAM då jag ansåg att detta var viktigt för att behålla motivationen. Den breda utbildningen var även lockande.
Otto: Eftersom jag ville ha en så bred utbildning som möjligt stod det mellan natur och teknik, men då jag alltid varit intresserad av design och formgivning var valet lätt.

Vilken inriktning läser du och varför?

Linnea: Jag läser Teknikvetenskap eftersom kurserna verkade intressanta och passar mina framtidsplaner.
Otto: Under de första veckorna på teknik fick vi testa på alla olika inriktningar för att vi skulle få en större förståelse för vad de innebar. Design och produktutveckling innehöll ämnena som intresserade mig mest.

Vad tycker du utmärker TEAM på WGY?

Linnea: Utmärkande för programmet är lärarnas kompetens och förmåga att göra ämnena intressanta. Stödet och hjälpen som finns att få under och efter lektioner ger Teknikprogrammet en stimulerande och lärorik miljö.
Otto: Lärarna, helt klart! Det finns inte en enda lärare på hela programmet som inte vill vårt allra bästa. Det är tack vare dem som vi har de bästa läromedlen, de bästa programvarorna, de nyaste prylarna och de största möjligheterna att lyckas. Vi blir alla uppmanade till att utforska oss själva och lära oss om vad vi gillar för att sedan bilda oss inom just det området.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Linnea: Ett yrke med kombination av teknik och människor är något som intresserar mig.
Otto: Mitt sikte är inställt på arkitektur, men säker är jag inte. Dock vet jag att hur det än blir kommer jag starta eget företag, sedan spelar det inte så stor roll vad det är jag gör.

Vad skulle du ge för råd till elever som börjar på TEAM?

Linnea: Ta vara på tiden! Här startar resan mot framtidsdrömmar som ingen sätter stopp för, gör det bästa av det.
Otto: Ge järnet och fokusera på det Du vill göra, låt ingen komma i vägen för varken Dig eller Dina drömmar. Tänk stort och visa vad du går för, det är nämligen nu det börjar på riktigt.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information