Hanna och Max

Sedan Max var nio år har han vetat att det är kock han ska bli. Att hans gymnasieval blev RL var således en självklarhet. Hanna däremot valde programmet i sista sekund. Hon valde mellan en massa program och kände till sist att “lära sig laga mat, ja varför inte”.


Efter en tid på programmet är båda två mycket nöjda med sitt val. De berättar om den trevliga stämningen, bra lärare, fint kök och om allt de lärt sig under utbildningen.
– Här får man utmana sig själv berättar Hanna. Min tredje vecka på programmet fick vi filéa fisk. Det hade jag aldrig haft en tanke på att göra hemma innan.

Stöd finns att få

Hanna är en av många elever som nyttjar skolans läs- och skrivstudios. Hon deltar på svensklärarens genomgång och går därefter till studion och slutför lektionen. Hon kan även boka en tid inför ett prov och få hjälp med förberedelserna vilket hon tycker är jättebra.

Framtiden

Efter gymnasiet är Max plan att han ska arbeta i olika restaurangkök och skaffa sig en massa erfarenhet. Hanna planerar att söka jobb i Sälen eller Tylösand. – En fint dukad matsal lockar inte mig, viktigare att det ska vara drag på stället.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information