Estet - inget svårt val

Jessica Unnerstedt och Pontus Eriksson tycker att de får en bred utbildning.
- Jag såg en Estetshow i åk 5 och kände då att jag också ville vara med och göra en sådan. Att det sedan visade sig att utbildningen ger högskolebehörighet gjorde att jag bestämde mig för att det var här jag ville gå, säger Jessica. Pontus berättar att han gick musikklass i åk 7-9 och ville fortsätta att spela sitt instrument, nyckelharpa. När han fick reda på att han kunde få göra det på Estetiska programmet så fanns det ingen tvekan!

Inspirerande undervisning

- Många tror nog att man måste kunna spela eller sjunga för att börja på programmet, men det räcker med att ha ett intresse för musik och media, säger Jessica. Undervisningen på programmet ger mig möjlighet att plugga vidare till i princip vad som helst på högskolan och förutom det lär jag mig behärska mitt instrument och dansa. Jag får också lära mig en hel del om att jobba med olika typer av produktioner och hur man driver dessa framåt. - Varje år sätter vi på Estet upp en stor scenshow och då arbetar alla tre årskurser tillsammans och vi lär oss massor, säger Pontus. Vi har fått var sin iPad under våra år här på programmet och den är jättebra. Jag använder den i allt mitt skolarbete.

Fantastiska lärare

- Lärarna på programmet är väldigt bra och engagerade och vi har god relation till dem, säger Jessica. Pontus fyller i med att lärarna är förstående och de kräver en hel del av eleverna, men på ett positivt sätt! Vi har också väldigt bra sammanhållning på programmet, inflikar Jessica.

Framtiden

- Jag kommer att plugga vidare på högskolan, säger Jessica. Pontus tänker också plugga vidare och har många olika tankar om vad han vill arbeta med i framtiden. Det är allt från psykolog till instrumentbyggare! - Eftersom Estetiska programmet är så brett så har jag alla möjligheter att bli vad jag vill. Alla vägar är ju öppna!

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information