Intervju med Lucas Krange

Varför sökte du till bygg?

Jag valde Bygg- och anläggningsprogrammet för att jag ville ha ett yrke där man får arbeta fysiskt. Eftersom det verkade kul att snickra så valde jag hus-byggnad. Det är varierat och passar mig bra.

Hur trivs du med lärare och elever?

Jag trivs väldigt bra med lärarna här och jag är helnöjd med den utbildningjag får. Lärarna är lätta att prata med och vi har alla en bra gemenskap, både lärare och elever.

Hur är det att komma ut på praktik?

Det har varit lärorikt och bra att få se hur det går till i arbetslivet. Dagarna går fort när man är på praktik och det är roligt.

Hur ser framtiden ut?

Eftersom jag får en bra grund-utbildning här så är jag hoppfull om att få ett jobb och det ser jag fram emot.

Många före mig har fått anställning på sin gamla praktikplats. Det vore roligt om man kunde få jobb här i Enköping, men det gör heller inget om jag måste pendla. Att få se något nytt är också lärorikt och kul.

Vad tänker du om att man kan läsa in grundläggande behörighet till högskolan?

Det tycker jag är bra. Jag själv har läst in engelska 6 och svenska 2 och 3 så att jag kan läsa vidare om jag någon gång skulle vilja det. Lärarna här framhåller hela tiden hur viktigt det är att vi ska ha grundläggande behörighet, men vi väljer själva om vi vill läsa till behörighetsgivande kurser eller inte.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information