Må bättre

De flesta känner sig ledsna, trötta, frustrerade, besvikna, arga eller ensamma ibland. Vissa känner så här ofta, andra mer sällan. Det kan hjälpa att prata med någon för att må bättre igen.

Här kan du få hjälp

Westerlundska gymnasiets elevhälsa

Här finns skolkuratorer, skolsköterskor och skolpsykologer till hands under skoltid.

Kontakta oss på elevhälsan

Ungdomsmottagningen

Telefonnummer: 0171-418225

Ungdomsmottagningens webbplats

BO, Barnombudsmannen

BO har en telefonlinje för dig som är under 18 år. Här får du reda på vilka rättigheter du har enligt barnkonventionen och hur du kan få hjälp. Det är gratis att ringa och samtalet syns inte på telefonräkningen.

Telefonnummer: 020-23 10 10

BRIS

Du som är 18 år eller yngre kan kontakta BRIS för att prata om vad som helst. Du kan ringa, mejla eller chatta. De som svarar är kuratorer. Det kostar inget att ringa dit.

Telefonnummer: 116 111

Bup.se

Till bup.se kan du skriva anonymt och fråga om olika svårigheter och problem. De som svarar på frågorna är kuratorer och psykologer som jobbar på bup, barn- och ungdomspsykiatrin. Du kan också läsa andras frågor och svar.

Bup.se webbplats

Dina rättigheter.se

På sidan Dina rättigheter finns stödchatten "Kärleken är fri", för dig utsätts för hedersrelaterat våld eller förtryck. Till exempel om du inte får bestämma över ditt liv och din framtid, inte får älska vem du vill för din familj eller om du är rädd att tvingas gifta dig. Du kan även mejla.

E-postadress: stodchatt@rb.se

Hjälplinjen

Till Hjälplinjen kan du ringa anonymt och få stöd om du mår dåligt eller är i en jobbig situation. Du kan också ringa om du är orolig för någon annan. De som svarar är utbildade att ge psykologisk hjälp.

Telefonnummer: 0771-22 00 60

Tjejjouren Hjärtrud

Behöver du någon att prata av dig med?

Tjejjouren Hjärtruds webbplats

Följ oss