Träffpunkt Kyrkogatan 17

Det finns en träffpunkt för dig som har en psykisk funktions­nedsättning.

Socialpsykiatrins träffpunkt finns till för dig som har psykisk ohälsa och som vill vara med i ett sammanhang där du kan delta helt utifrån din dagsform och intressen. Här kan du ta del av social samvaro och aktiviteter som rör hälsa, musik, kultur, litteratur, kreativitet, njutning, mat, samhälle, resor och mycket mer. Du som besökare är med och påverkar planeringen!

Vanliga frågor

Vad kan jag göra på träffpunkten på Kyrkogatan?

​Vi har två datorer som du kan låna vid behov. Vi fikar tillsammans varje dag och om du vill kan du vara med och baka till fikat. Vi spelar kort och andra spel. En gång i månaden har vi bingo. Det finns även material för dig som vill sitta och måla, antingen för dig själv eller bredvid någon annan. Vi gör kortare utflykter lite då och då samt två längre resor vår och höst. Den som vill följer med.

Kan jag hjälpa min närstående som inte klarar att söka hjälp själv?

Sedan 2017 gäller anhörigbehörighet. Det innebär att du som anhörig kan företräda en familjemedlem. Du kan till exempel ansöka om bidrag, betala räkningar eller kontakta en biståndshandläggare för att ansöka om hjälp och stöd för din närstående.

Läs mer om anhörigbehörighet här.

Fördjupning