Oro för barn och unga

Du kan göra en orosanmälan till kommunen om du misstänker att någon som är ung mår dåligt eller blir illa behandlad. För att skapa en trygg utomhusmiljö för barn och ungdomar i Enköping ska vi komma igång med vuxenvandring i vår.

Barn och unga som inte har det bra hemma har rätt att få hjälp. Har du misstankar om att någon som är ung mår dåligt eller blir illa behandlad kan du alltid anmäla det till kommunens socialtjänst. Du kan välja att vara anonym när du gör en anmälan. Om du däremot i ditt arbetar med barn och unga kan du enligt lag inte vara anonym när du gör en anmälan.

Under våren 2017 ska vi vara igång med vuxenvandring i Enköping. Skulle du kunna tänka dig att vara vuxenvandrare? I vuxenvandringen blir du en del av ett sammanhang, där kunniga vuxna personer rör sig utomhus bland barn och ungdomar på fritiden.

Hur anmäler jag mig till vuxenvandring?

​Som vuxenvandrare rör du dig utomhus bland barn och ungdomar på fritiden. Du bidrar till att de får en trygg och säker utomhusmiljö i Enköping.

Anmäl dig och läs mer om vuxenvandring

Kan jag vara anonym när jag gör en orosanmälan?

​Du kan välja att vara anonym när du gör en anmälan.

Kan jag som arbetar med barn vara anonym?

​Om du arbetar med barn och unga kan du enligt lag inte vara anonym när du gör en anmälan.

Fördjupning