Öppna veckan

Öppna veckan är en del av Öppen aktivitet. Den arrangeras alltid på sommarlovet.

Vad är Öppna veckan?

Öppna veckan är ett arrangemang med många olika slags aktiviteter som riktar sig till barn och unga i ålder 10 till 15 år. Alla deltagare får en rolig vecka fylld med olika slags aktiviteter och samhörighet.

Öppna veckan är alltid i slutet på sommarlovet. Alla aktiviteter hålls i och runt Idrottshuset i centrala Enköping. Du kan anmäla dig på plats från klockan 9 varje dag. Aktiviteterna är klockan 10 till 12 och klockan 13 till 15. Klockan 12 till 13 är det lunchpaus. Alla deltagare får gratis lunch.

Under Öppna veckan så sommarjobbar ungdomar som ledare. De kallas för Unga ledare. Veckan innan Öppna veckan så får ungdomarna utbildning i allt från hjärt- och lungräddning till ledarskap. De är också ledarna som planerar invigning och avslutning på Öppna veckan.

Öppna veckan 2017

Tack för Öpnna veckan 2017! Vill du fortsätta med någon av de aktiviteter du testade under årets Öppna veckan? Läs mer inför Öppna veckan 2018. (pdf, 223.3 kB)

I år är Öppna veckan sista veckan på sommarlovet, vecka 33. Nytt för i år är att man kommer kunna föranmäla sig via internet två veckor innan Öppna veckan. Under Öppna veckan kan du anmäla dig på plats i Idrottshuset. Anmälan i Idrottshuset öppnar klockan 9.00 måndag 14 augusti.

Föranmälan öppnar 31 juli och stänger 13 augusti – länk till den digitala anmälan kommer innan dess.

Invigningen av Öppna veckan kommer att vara i samband med invigningen av nya ishallen, måndagen den 14 augusti klockan 10. Det kommer bli en rolig tillställning för hela familjen.

Avslutningen på Öppna veckan är fredagen den 18 augusti klockan 13. Avslutningen planerar de unga ledarna. Tidigare år har det bland annat varit femkamp, korvgrillning och vattenkrig.


Mål och samarbete

Målet med Öppna veckan är att öka barnens intresse för föreningslivet, idrott och kultur. Föreningslivet har en positiv inverkan på barn och ungas hälsa genom hela livet.

Öppna veckan är ett samarbete mellan Enköpings kommun och:

  • Föreningar i Enköping
  • Företagare i Enköping
  • Upplands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
  • Landstinget Uppsala län

 

Intresserade föreningar

Vill ni som förening delta på Öppna veckan? Har ni några frågor? Kontakta Klara Eriksson, föreningslivsutvecklare på Enköpings kommun 0171-62 61 99 eller klara.eriksson@enkoping.se