SommarBizniz

Genom SommarBizniz får du som går i grundskolans årskurs 9 eller på gymnasiets årskurs 1 eller 2 möjlighet att driva ett företag med hjälp av kommunen.

Måndagen den 12 juni startar SommarBizniz. Du utrustas med kunskap om att starta och driva företag och får sedan ett startkapital på 2 000 kronor. Med vägledning av kunniga mentorer får du sedan prova på att vara egna företagare fram till och med fredagen den 7 juli.

Vanliga frågor

Hur ansöker jag?

Ansöka genom att maila till ann.bargard@enkoping.se. Skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vilka datum är SommarBizniz 2017?

SommarBizniz startar måndagen 12 juni och håller på fram till och med fredagen den 7 juli. Under den här tiden är det viktigt att du är närvarande och inte reser bort eller vara med i ferieskola

Hur ser upplägget av SommarBizniz ut?

Vecka 1, utbildning

Vi startar SommarBizniz med en veckas blixtutbildning. Här arbetar vi fram en grund för ditt företag. Du får hjälp med att ta fram affärsidé, budget, och lär dig om försäljning och mycket annat. Proffs från näringsliv och skola ger tips och berättar om sina allra bästa metoder för att nå framgång. Steg för steg utvecklar du ett företag att vara stolt över.

På schemat står bland annat:

  • Idé-generering
  • Marknadsföring
  • Affärsplan som verktyg
  • Försäljning
  • Budget

I slutet av veckan får du presentera ditt företag och ta emot konstruktiva förslag på hur du ska lyckas så bra som möjligt. Därefter får du ett startkapital som är 2 000 kronor per person.

Vecka 2–4, driva företag

Den andra, tredje och fjärde veckan händer det roliga! Nu arbetar du hårt för att driva ditt företag. Under alla veckor får du råd och stöd från våra mentorer.

Avslutning
Fredagen den 7 juli avslutar vi SommarBizniz. Du får då hjälp att stänga företagets bankkonto. Vi träffas för att dela erfarenheter och summera resultaten.

Fördjupning

Relaterat

Knapp

Knapp

Knapp